Mantaray Film

Five Star Existence

5 Star Existence är regissören Sonja Lindéns filmiska sökande efter kärnan i det moderna informationssamhället, där teknologi och människa blir mer och mer sammanflätade. Filmen utforskar den tekniska explosionens inflytande på vår kultur och vårt sätt att mötas och hur vårt psykologiska, känslomässiga och fysiska välbefinnande påverkas.

Under sitt sökande observerar Lindén frihetens och närvarons natur i våra snabbt föränderliga liv. Blir konsekvenserna av den tekniska revolutionen ökad frihet eller begränsar de oss? Är det möjligt att hitta en balans mellan sin egen naturliga rytm och det samhälle som snurrar i allt snabbare hastighet? Jagar vi ekot av vår förlorade inre helhet i vår vardag, som blir mer och mer upptagen, mer fragmenterad och mer rationell än någonsin tidigare?

Produktion
Regissör: Sonja Lindén
Producent: Avanton Productions

Information
Filmen tävlar på IDFA, Europas ledande dokumentärfilmfestival. Festivalen visar över 200 filmer och har 90.000 besökare. IDFA arrangeras i Amsterdam och är en viktig mötesplats som förutom festivalen också innehåller Europas största samfinansieringsforum för dokumentärfilm.