Mantaray Film

Jag är min egen Dolly Parton (2011)

Jag är min egen Dolly Parton – en djupt personlig dokumentär i regi av Jessica Nettelbladt. I filmen möter vi musikproducenten Gudrun Hauksdottir och sångerskorna Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Helena Josefsson – fem färgstarka kvinnor redo för nya livsutmaningar, inspirerade av Dolly Partons stryka att gå sin egen väg och inte vara rädd för att vara obekväm. Filmen tar oss med på en utmanande resa som handlar om att ta sig själv på allvar, att lyssna till sin längtan och våga förverkliga sina drömmar.

Fem musikskapande kvinnor, sammanförda genom sin kärlek till Dolly Parton. Alla bär de på drömmar om framtiden, men också på smärtsamt bagage från det förflutna. Under en serie hyllningskonserter utvecklas en varm vänskap som leder till djupdykningar i kvinnoras livsberättelser. 

Vi får möta Gudrun, den envisa eldsjälen som genom egen drivkraft skapat sig en karriär som musikproducent men samtidigt försummat sin familj. Nina, den skygga världsstjärnan som blåstes med i en karriärvind och nästan förlorade sin själ på vägen. Cecilia, som abrupt lämnade sin karriär i rockbandet Souls, gömde sig från allt och långsamt började ruva på en dröm om något eget. Här finns också Lotta, sångerskan som vågat bryta sig loss från andras förväntningar och hittat okonventionella vägar för att uppnå det hon längtar efter, och Helena, den fantasifulla drömmerskan som kämpar mot vanan att förminska sig själv, som tröttnat på att sakna och istället försöker skapa egna vackra öar i livet.

Jag är min egen Dolly Parton är en djupt personlig dokumentär av filmaren Jessica Nettelbladt, som under en lägre tid följt musikproducenten Gudrun Hauksdottir och sångerskorna Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Helena Josefsson - fem färgstarka kvinnor som alla inspireras av Dolly Partons sätt att gå sin egen väg och inte vara rädd för att vara obekväm. Fem kvinnor, redo för nya livsutmaningar, som tar oss med på en utmanande resa som handlar om att ta sig själv på allvar, lyssna till sin längtan och våga förverkliga sina drömmar. 

Produktion
Regi / foto: Jessica Nettelbladt
Klipp: Åsa Mossberg / Sofia Lindgren
Musik: Dolly Parton, Nina Persson, Cecilia Nordlund, Helena Josefsson, Lotta Wenglén

Producerad i samarbete med Sveriges Televison.
Producerad med stöd av Svenska Filminstitutet, Film i Skåne, Danska Filminstitutet, DR. Samproducent Magic Hour Films. Distribution i Sverige: Folkets Bio
Säljsagent: NonStop Sales

Information
Filmen hade premiär den 11 mars 2011.

Filmen var invigningsfilm på TEMPO Dokumentärfestival på internationella kvinnodagen. Där gjorde "Dolly-kollot" en bejublad konsert på Rival efter filmen. Även i Malmö och Lund var det utsålda filmvisningar och konserter.

Kontakt
För bokning av intervjuer med regissören Jessica Nettelbladt och de 

medverkande, kontakta:

 

Ylva Swedenborg, 070 898 38 48, ylva@cinemasweden.com

För ytterligare information, kontakta: Katrina Mathsson, 08 545 275 22, katrina@folketsbio.se

Bilder och pressinformation finns på Folkets Bio

Länkar
JAG ÄR MIN EGEN DOLLY PARTON PÅ FACEBOOK

Kritiker.se - 8 recensioner av Jag Är Min Egen Dolly Parton
DN - 4 av 5!
Film.nu - "En viktig film"
Kommunalarbetaren - 5 av 5!
TT - "oförglömliga scener"
SVT - 4 av 5!
Expressen - 4 av 5!


Kulturnyheterna - Inslag i SVT Play
Alltomstockholm - Nina berättar om Cancern i ny f
SVT - Tempofestivalen är invigd
DN På stan - Dollykollot öppnar tempofestivalen
DN På stan - Nina är sin egen Dolly
SVT - Dolly och glamour när Tempo inviger
GP - En perfekt öppningsfilm
SR - Jessica skildrar kärleken till Dolly
HD - CeciliaNordlund är sin egen Dolly Parton
NorraSkåne - "Musiken är ren terapi för mig"
Tempo - Galapremiär av Jag Är Min Egen Dolly Parton
Kulturförvaltningen Malmö - Galapremiär för Malmöfilm
Expressen blogg - När Cardigans-Nina fick träffa Dolly Parton