Mantaray Film

Blood Calls You (2010)

Denna högst personliga film är resultatet av en livskris och klarlägger de långtgående konsekvenserna av mäns våld mot kvinnor.

Efter att de lämnat Havanna och flyttat till Stockholm förändras allt. När deras dotter föds ställs allt på sin spets och tillvaron rasar ihop i skuggan av hans kontrollbehov. Misshandel, brutna besöksförbud och en utvisningsdom följer.

Filmen tar oss till Costa Rica, Södermalm, New York, Kanarieöarna och sextiotalets Havanna. Linda Thorgren träffar sin mamma som delar hennes erfarenheter av misshandel.

Hon pratar med sin pappa, styvfar, före detta mans exfru och enda bästa vännen Yurika. Genom dessa möten kämpar Linda Thorgren för att förstå hur det blev som det är och förändra situationen, skapa ett liv åt sig och sin dotter.

 

Information
Filmen hade premiär den 9 april 2010 i samarbete med Folkets Bio.

Filmen har valts ut till följande festivaler:

2010
Tempo dokumentärfestival, i tävlan. Tilldelades juryns hedersomnämnande med följande motivering:

“Juryn vill ge ett hedersomnämnande till en filmskapare som går in i sin egen historia och visar hur kvinnor i familjen har utsatts för misshandel genom generationer. Hennes mod och förmåga till att ställa de svåra frågorna, gör detta till en djupt berörande och engagerande film. Hon gräver sig djupare in, i lager efter lager. Försöker förstå sin familjs öde - utan att fördöma. Tvärtom visar hon istället komplexiteten. Det utspelar sig ett grekiskt drama på vita duken, men regissören lyckas göra filmen giltlig i allas våra liv.”

Locarno Film Festival. Uttagen av bidrag från hela världen som en av 7 filmer att tävla på Semaine de la critique. Erhöll ett hedersomnämnande.

2011
Sguardi Altrove Film Festival, Milano
One World Human Rights Film Festival, Prag
Movies that Matter Festival, Hague

 

               

 

 

Produktion
Regi: Linda Thorgren
Foto: Camilla Skagerström, Alberto Herskovits
Klippning: Bernhard Winkler, Lisa Ekberg
Producent: Stina Gardell / MANTARAY FILM
Musik: Marie Bergman, Lasse Englund
Ljudmix: Christian Christensen
Postproduction/Aftereffects: Gabriel Watson

Distribution: Folkets Bio

Med stöd av: SVENSKA FILMINSTITUTET, NORDISK FILM OCH TV-FOND, i samarbete med SVT DOKUMENTÄR, YLE och TV2 NORGE

  This item in the web shop